Alla inlägg den 26 april 2012

Av Johanna - 26 april 2012 16:48

 Denna syn har mött mig några gånger under de senaste dagarna, de små har lyckats att kravla sig ur valplådan några gånger. Det är ganska fantastisk gjort med tanke på att de varken hör eller ser samt att de inte kan koordinera sina rörelser än om det blir bättre för varje dag som går, idag torsdag när de fyller två veckor är det flera som vinglar fram på mer uppräta ben än hasande fram på magen. När de har tagit sig ur är det våran Bolonka kille James som varnar oss andra, Eska stannar med valparna och James skäller och vill ha uppmärksamhet. Så nu har vi bytt till valplåda nummer två, den har högre kanter och håller dem på plats i en till två veckor till. När vi kommit så långt är det dags för dem att flytta ner i köket av olika anledningar, först kommer de närmare familjen och blir mer socialiserade, de får mer utrymme att springa på i köket samt så är golvet mer lättstädat där nere. För tyvärr kommer mamma Eska inte ta hand om den delen hur länge till som helst.   Så här ser nya lådan ut, de har lite större plats och så kommer de inte över väggarna ... än!


Pappa Arko har varit utlånad till en familj i Vika för att de skulle få känna på hur det är att ha hund samt om det skulle framkomma några allergiska besvär men hela vistelsen gick toppen så nu är det bestämt att en utav tikvalparna kommer flytta hem till familjen Tönne. Vi kommer vara lyckligt lottade för många av valparna kommer i närheten. Denna valp som skall flytta till Vika har nu blivit döpt till Nanna av oss. Namnet kommer från den Nordiska mytologin. Nanna betyder "den djärva" och  är en gudinna i nordisk mytologi, syster till Hildegun hustru till Balder.

  

NANNA 11 DAGAR GAMMAL; VIKT 863 GRAM.

 

 

LAKSHMI 11 DAGAR GAMMAL, VIKT 870 GRAM.

 

Lakshmi var valp nummer ett som föddes och hon skall flytta till Familjen Englen, de har väntat länge på sin lilla juvel och namnet har de bestämt själva. Lakshmi är en gudinna i hinduisk mytologi och hon är gift med Shiva. Hon härskar över rikedom, ljus, visdom, andligt och materiellt välstånd samt lycka, skönhet och fruktbarhet. Lakshmi är välståndets och rikedomens gudinna.


Sedan har vi Atlas som är kullens största och buffligaste valp. Han är fortfarande i snitt ca 150-170 gram större än sina syskon. Han är väldigt fin i sina tecken, kommer få mycket och stora ljusa tecken. Namnet Atlas har vi gett honom på grund av hans storlek och det kommer från den grekiska mytologin. Atlas var en titan som var föregångarna till de grekiska gudarna. Jätten Atlas ledde titanernas kamp mot de nya gudarna på Olympen. Efter nederlaget bestraffades han med uppgiften att bära himlen på sina axlar.

 

ATLAS 11 DAGAR GAMMAL, VIKT 1035 GRAM.

 

 

BALDER 11 DAGAR; GAMMAL, VIKT  834 GRAM.

 

Balder är fortfarande kullens minsting, han har precis som Atlas ingen bestämd familj än men det finns en intressent från Enköping och en från Borlänge än om de sista framför allt var intresserad av den bruna. Själv är jag väldigt Svag för denna kille, han är så näpen, lugn och mysig (än om de alla är det), tror just att det är att han har varit lite liten som gör att man pysslat om honom lite extra. Namnet Balder ville husse redan använda på någon av valparna i förra kullen så det var rätt självklart att det blev tilldelat någon i denna kull. Balder betyder "den lysande" eller "herren" och är en gud i nordisk mytologi. Son till Oden och Frigg, make till Nanna.


Sedan har vi Njord och Eros kvar. Det är bara lite beslutsångest på vem utav valparna namnet skall hamna. Som det ser ut nu kommer denna härliga kille döpas till Eros. Hans blivande husse Jonas önskade det namnet samtidigt som vår vän Maria oxå önskade det namnet på en valp. Hon fick i födelsedagspresent att få döpa en valp för de föddes på hennes födelsedag. Namnet Eros kommer från den grekiska mytologin och han var en kärleksgud, son till Afrodite.

 

EROS 11 DAGAR GAMMAL; VIKT 881 GRAM.

 

Sist men inte minst har vi Njord. Njord "kraft", "styrka". Njord är en av vanerna och havets, vädrets, rikedomens, handelns, sjöfartens och fiskets gud  inordisk mytologi, far till tio barn varav Frej och Freja med sin första, okända hustru, som också var hans syster. Denna bruna hane var sist ut i kullen och den enda bruna. I förra kullen var det en brun tik som var först ut och den enda bruna. Det är flera som visat intresse för honom men till en början är det Aznas husse och matte som har förtur, sedan Ares ;)  Ingen övertalningen här inte.....

 

NJORD 11 DAGAR GAMMAL, VIKT 908 GRAM.

 

Valparna är ju 2 veckor nu så nya kort och vikter borde ju komma upp men jag har glömt min kamera i träningslokalen och har inte möjlighet att hämta den färrän på söndag så bilder kan inte komma förrän tidigast då. Skall försöka få upp vikterna men egentligen är det ju korten som är roligast. Alla har mer eller mindre börjat att öppna ögonen men de ser inget än med de är på god väg likáå med öronen. De fick sina klor klippta för första gången i förrgår och det gick bra, det var bara Balder och Njord som muttrade lite men det berodde mest på att man måste hålla dem lite hårdare än vanligt.


/J
















Presentation


Johanna och Feffe hösten 2016

Omröstning

Vilken gren/diciplin föredrar du inom ridsporten?
 Hoppning
 Dressyr
 Körning
 Voltige
 Distans
 Trav
 Hobbyridning
 Övrigt

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards